Tilbehør til puslespil

Tilbehør til puslespil? Hvad er nu det for noget?

Mange tænker nok, at når først puslespillet er indkøbt, så har man da hvad man skal bruge – man har da ikke lige pludselig brug for en masse ekstra puslespilstilbehør! Og sådan kan det da også sagtens være.

Men når man bliver lidt mere øvet og måske får lyst til at lægge nogle lidt større og/eller lidt mere avancerede puslespil eller man måske får lyst til at lime/indramme (nogle) af sine puslespil, så kan man hurtigt få brug for noget ekstra tilbehør som kan gøre det hele lidt lettere.

Fælles for de forskellige typer tilbehør er, at de er med til at gøre puslespilsoplevelsen endnu bedre.

Spændende tilbehør til puslespil

Der findes meget spændende tilbehør til puslespil, som gør det både lettere og sjovere at lægge sine puslespil

Noget af det mest almindelige tilbehør til puslespil er puslespilsmåtter, puslespilslim og sorteringsbakker. Det kan du læse mere om her.

Puslespilsmåtter

Noget af det første, du bør overveje at anskaffe dig, er en god puslespilsmåtte (nogle køber endda flere). En måtte hjælper med at holde fast på puslespilsbrikkerne og gør det nemmere at flytte puslespillet rundt og dermed også at pakke det midlertidig væk, hvis du enten skal bruge bordet til noget andet eller er i gang med flere puslespil og vil skifte rundt mellem dem.

Samtidig er en anden fordel ved en god måtte, at brikkerne ligger godt fast på bordet og ikke glider ved den mindste bevægelse.

Der findes flere forskellige typer måtter at vælge mellem og det kan godt betale sig, at bruge lidt tid på at kigge på de forskellige muligheder, inden du foretager dit valg.

Du kan læse mere om puslespilsmåtter her.

Sorteringsbakker

En anden populær, og ganske fornuftig ting, at anskaffe sig er sorteringsbakker.

Det er en god idé at sortere brikkerne i forskellige bakker, så du hurtigt kan finde de brikker, du har brug for. Det kan f.eks. smart at sortere brikkerne efter farve, så du hurtigere kan finde de brikker som passer sammen.

Typisk starter mange med at sortere alle kantbrikkerne op for på den måde at komme i gang med puslespillet.

Læs mere om sorteringsbakker her.

Puslespilslim

Hvis du har lyst til at lime dit færdige puslespil sammen, så har du brug for puslespilslim. Det er ikke almindelig hobbylim, men derimod en speciel lim, der er beregnet til at lime puslespil.

Det er f.eks. en god idé at lime sine puslespil, hvis man gerne vil have dem op at hænge eller bare gerne vil gemme puslespillene uden at de skiller ad.

Fordelen ved den specielle puslespilslim er, at den er gennemsigtig, når den tørrer op, så du ikke ødelægger oplevelsen ved dine flotte puslespil. Du kan altså sagtens lime dit puslespil på både forside og bagside, så det holder godt. Puslespilslimen er desuden ganske stærk og holdbar, så når den først er tørret, så er det næsten umuligt at adskille brikkerne igen.

Der findes flere forskellige muligheder for at lime dine puslespil alt afhængig af, hvilket resultat du ønsker.

Læs mere om puslespilslim her.

Der er flere fordele ved godt puslespilstilbehør

Lidt ekstra tilbehør til puslespillene gør det lettere og mere overskueligt at lægge dine puslespil.

Tilbehøret behøver endda ikke koste det store – men giver nogle ganske gode fordele.

Specielt, når du giver dig i kast med de lidt større og mere avancerede puslespil, som man ikke lige bliver færdig med på en time eller, som man bare gerne vil gemme og kunne nyde bagefter, vil du opleve, at det ekstra tilbehør kommer med flere gode fordele.