Wasgij puslepil med finurlige ledetråde – Kan du regne motivet ud?

På engelsk kaldes et puslespil også for ”jigsaw” eller jigsaw puzzle, navngivet efter den sav, man oprindeligt brugte til at skære træpuslespillene ud med. Hvis man staver jigsaw bagfra ender man ud med ordet Wasgij!

Netop ordet Wasgij er navnet på en serie af puslespil fra den hollandske puslespilsproducent Jumbo. Det helt unikke ved Wasgij puslespillene er, at du modsat ”almindelige puslespil” ikke skal lægge det motiv, du ser på æsken. Du skal derimod ved hjælp af enkelte ledetråde gætte dig frem til motivet.

Er det så ikke svært at lægge et Wasgij puslespil? Det kan det være, men det kan også give lige den udfordring ekstra, hvis man er gået lidt død i ”almindelige” puslespil. Der vil ofte være lidt hjælp at hente i selve titlen på Wasgij motivet og i æsken ligger der et ark med enkelte ledetråde.

Fire forskellige serier

Der findes fire forskellige typer Wasgij puslespil:

Wasgij puslepil med finurlige ledetråde

Wasgij puslepil med finurlige ledetråde

Wasgij Original – Disse puslespil kan kendes på den gule cirkel og det er helt klassiske ”hvad kigger de mon på?” motiver. På disse motiver ser man ofte en flok mennesker, som stirrer ud mod beskueren. De ser som regel chokerede, forargede, bange eller undrende ud fordi de kigger på et eller andet overraskende, skræmmende eller farligt. Puslespillet går så ud på at lægge, hvad det helt præcist er, de har fået øje på.

Wasgij Mystery – Disse motiver kan kendes på den blå cirkel og her skal der lægges et “hvad sker der nu?” motiv. På æskens forside finder du et motiv med et scenarie. Nu er det op til dig at gennemskue, hvordan samme scene vil se ud om få minutter.

Wasgij Destiny – Destiny motiverne kan kendes på den lyserøde cirkel og her skal der lægges et ”hvordan ser det mon ud i fremtiden?” motiv. Du skal gætte og lægge samme scene eller scenarie, som den eller det vil tage sig ud i dag.

Wasgij Christmas – Julemotiverne i Wasgij serien er markeret med en grøn cirkel og her er der igen tale om klassiske ”hvad kigger de mon på?” motiver.

Der findes også enkelte æsker i Wasgij serien, hvor der er 2×1000 brikker i æsken. Her er der både det ukendte motiv og så forsidebilledet fra æsken med.

Hvordan kommer man i gang med et Wasgij puslespil?

Det ”nemme” motiv:
Den Wasgij serie, der nok er nemmest at gå til, er Wasgij Mystery. Her er der flest elementer på det ukendte motiv, der ser ud som billedet på æsken. Forestil dig en scene med en café, hvor folk sidder i fred og fordragelighed og nyder deres kaffe og kage. En hund hygger ved siden af et af bordene og en dreng leger med en bold. Hvis man så forestiller sig at bolden ryger fra drengen, hvordan vil resten af scenen så se ud?! Tøjet vil være det samme, gulvet vil være magen til, tapet og billeder vil formodentligt ligne, så der er noget at gå ud fra og et sted at begynde. Det er meget muligt motivet ender i det rene ragnarok med spildte væsker og løbske kæledyr, men det er jo netop det, der er det sjove ved Wasgij motiverne. Har du ikke samlet et Wasgij puslespil før, så prøv et Wasgij Mystery motiv.

Det spændende motiv:
Har du fået mod på at prøve kræfter med et Wasgij motiv, så tøv ikke med at gå i gang med et Wasgij Destiny motiv. Forestil dig en strand med mange mennesker. Børnene leger, de voksne læser, der er badetøj i alle mulige farver og faconer. I baggrunden er der måske huse og biler på vejen. Hvis man så forestiller sig der lige går 50 år – Hvordan ville en tilsvarende dag på stranden så se ud? Her er der ikke så mange elementer, som går igen som på fx Wasgij Mystery serien. Til gengæld er der andre ting at gå efter. Kvinden i den prikkede bikini, er godt nok blevet ældre, men lur om ikke hun stadigvæk er til prikket badetøj. Der er sikkert stadig nogle, der læser på stranden, men måske er bogen skiftet ud med en tablet. Bilerne er blevet nye modeller og den lille café i baggrunden er blevet til en Mc Donalds. Det kan være nødvendigt at samle et element ad gangen og så flytte rundt på det indtil man pludselig gennemskuer, hvor det skal sidde. Der er sikkert nogle skilte, der er gode at starte med og helt sikkert noget stribet eller prikket badetøj, et håndklæde eller lignende, hvor der findes et mønster, der er forholdsvis let at samle. Når Wasgij Destiny motivet er færdigt, er det sjovt at sidde og se om man eventuelt kan genkende nogle personer eller ting. Måske er barnet med skovlen selv blevet mor, måske har tidens tand været hård ved livredderen – Det er under alle omstændigheder altid spændende at finde ud af motivets skæbne.

Det ”umulige” motiv:
Når det nu bliver for nemt med Wasgij Mystery og Wasgij Destiny, så er det på tide at gå ombord i et Wasgij Original puslespil. En herlig gruppe mennesker står chokeret eller vrede og kigger ud mod dig. Forestil dig, at du stiller dig ved siden af dem og kigger i samme retning, som dem. Hvad er det, de har fået øje på? Det er det motiv, du nu skal i gang med at samle. Måske er du heldig at I befinder jer på en mark og det, du kigger på, er resten af marken – Så kan du nemlig gå i gang med at samle græsset, eller himlen. Ellers er det blot at gå i gang med at kigge efter mønstre. Wasgij folkene har en forkærlighed for storblomstrede, prikkede og stribede gevandter og ofte vil man kunne samle personer ud fra tøjet. Det er ofte også muligt at samle brikker med bogstaver og få lavet små skilte. Hvor de skal placeres i Wasgij motivet, er ikke altid lige til at gennemskue. Det er derfor en god idé at samle Wasgij puslespil på et forholdsvis glat puslespilsunderlag, så de små samlede områder kan skubbes rundt, når du gennemskuer, hvor de skal være.

Hvad gør man, hvis man kører helt fast?

Viser Wasgij puslespillet sig alligevel at være en tand for svært, så er der hjælp at hente. Jumbo har oprettet en Wasgij hjemmeside, hvor du kan få lidt yderligere hint. Siden hedder https://wasgij.com/. Og du kan vælge at få den vist på engelsk – desværre ikke dansk.

Vil du gerne se hele løsningen på Wasgij motivet, Så er det muligt at søge sig frem til det. Skriv fx: ”wasgij original 1 solution” i en googlesøgning og du vil finde sider, hvor der der er lagt Wasgij puslespilsløsninger op. Det er værd at bemærke, at det i mange forums er ildeset, hvis man slår billeder op af Wasgij løsninger, fx. i puslespilsgrupper på de sociale medier.

 

Typiske spørgsmål om Wasgij puslespil

Hvor mange wasgij puslespil findes der?

Der er et bredt udvalg af Wasgij puslespil på markedet, og antallet af tilgængelige puslespil varierer over tid. Wasgij tilbyder et imponerende sortiment af forskellige temaer og sværhedsgrader til puslespilentusiaster.

Jvf. Wasgij selv (https://wasgij.com/about-wasgij/) findes der mere end 50 forskellige Wasgij motiver. Vi kan dog tælle en del flere end det.

Så hvor mange Wasgij puslespil findes der? Svaret afhænger af, hvornår du spørger og hvilke puslespil der er tilgængelige på markedet lige nu. Men uanset antallet kan du være sikker på at finde et spændende Wasgij-puslespil, der vil bringe dig mange timers sjov og puslende fornøjelse.