Der er mange spændende puslespilsmærker at vælge mellem
Der er mange forskellige puslespilsmærker at vælge i mellem. Så uanset hvilken type brikker, motiver og størrelser du foretrækker, vil du næsten altid kunne finde flere puslespilsproducenter, som kan opfylde dine ønsker.
På denne side finder du en oversigt over nogle af de mange spændende puslespilsmærker, som du kan overveje til dit næste puslespilsprojekt. Med mindre du er meget garvet puslespilslægger, vil du med næsten 100% sikkerhed kunne finde noget nyt og spændende, som du kan give dig i kast med.
Oversigt over puslespilsmærker
Alfabetisk oversigt over mærker:
- Anatolian
- Bluebird
- Castorland
- Cherry Pazzi
- Clementoni
- Cloudberries
- Cobble Hill
- CubicFun
- Educa
- Eeboo
- Enjoy
- Eurographics
- Falcon
- Gibsons
- Goki
- Grafika
- HCM-Kinzel
- Heye
- Jumbo – Læs om Jumbo puslespil
- King
- Kärnan
- Larsen
- Laurence King
- Martin Schwartz
- MasterPieces
- Mudpuppy/Galison
- Piatnik
- Pieces & Peace
- Ravensburger
- Schmidt
- SunsOut
- Tactic
- Trefl
- Vissevasse
- Water & Wines
- Wrebbit
Forskellige typer puslespil
Nogle puslespilsmærker har specialiseret sig i en bestemt type puslespil. Wrebbit, CubicFun og HCM-Kinzel producerer f.eks. 3D puslespil. Hvad er det nu et 3D puslespil er? Det er et puslespil, som ikke ”bare” har en bredde og en dybde, men som har fået tilføjet en ekstra dimension – nemlig højden. 3D puslespillene samles uden brug af lim og det er ret fascinerende, når 3D puslespillet tager form og vokser op fra bordet. Ravensburger (dem med den blå trekant) udmærker sig ved både at producere 3D puslespil og producere ”almindelige” puslespil. Et 3D puslespil fra Ravensburger er lavet i plast og på bagsiden af hver brik er der et lille nummer. Man kan lægge puslespillene ud fra numrene, men man kan selvfølgelig også kigge på brikkerne og gætte sig frem til, hvad der skal ligge hvor, præcist som ved ”almindelige” puslespil.
Nu vi er ved almindelige (flade) puslespil, så findes der også forskellige typer her. Det amerikanske mærke SunsOut benytter sig i høj grad af smartcut eller irregulære brikker, som de også kaldes. Mange af deres puslespil er tillige formede puslespil, hvilket vil sige at puslespillet er udskåret i en bestemt form frem for at være rektangulært eller kvadratisk. Sidder man med et puslespil formet som en hest giver det næsten sig selv, at nogle brikker vil have en anden form end den traditionelle med 2 tapper og to huller. Selv om et puslespil er rektangulært, kan brikkerne igen godt være skåret anderledes ud, så de ikke sidder i fine rækker og kolonner. Hvis du plejer at lægge kanten først, vil du opdage at også brikker, som ikke er kantbrikker, vil kunne have en nærmest lige side, hvilket godt kan øge sværhedsgraden for puslespillet. Et andet puslespilsmærke med en forkærlighed for irregulære brikker er mærket Eurographics. Langt størstedelen af Eurographics puslespil er med netop smartcut brikker. Ud over smartcut så gør Eurographics meget i puslespilsmotiver med oplysende tekster. Det kan f.eks. være puslespil med flyvemaskiner eller biler, hvor mærke og model står nedenunder. Der findes også Eurographics puslespil med landkort, menneskekroppen og universet samt andre spændende indlærings puslespil.
Andre puslespilstyper, der afviger fra de almindelige puslespil, er puslespil i træ. Mange børnepuslespil er udført i træ simpelthen for at øge holdbarheden på puslespillet og for at gøre det lettere for de små hænder at gribe om brikkerne. Af gode typer af børnepuslespil kan nævnes kubepuslespil, knoppuslespil og rammepuslespil.
Ud over puslespil i forskellige udformning og af forskellige materialer, så er der også producenter, hvor pris eller kvalitet er udgangspunktet. Det er med puslespil som med alt muligt andet – Pris og kvalitet hænger ofte sammen.